AFA - Què és i qui som?


Què és?

L’AFA de l’Escola Joan Sanpera i Torras és una associació voluntària sense afany de lucre, formada per les famílies d’alumnes de l’escola,  i que en col·laboració amb els diversos sectors de la comunitat educativa, volen participar i ajudar en el funcionament del centre per a contribuir en la millora de l’entorn escolar, així com en la qualitat de l’ensenyament en el nostre centre.

És un espai que ofereix una oportunitat única de tenir un paper actiu en la vida i en el projecte educatiu dels nostres fills i filles, mantenint un diàleg obert amb l’escola i duent a terme petits projectes/actuacions fruits de les nostres comissions. 

 

Què fem?

La nostra missió és gestionar, finançar i promoure una sèrie d’activitats molt importants i necessàries pel funcionament del centre. Entre elles destaquem:

 • Promoure la participació activa de les famílies a la comunitat educativa de l’escola. Un bon exemple, és el projecte pati.
 • Donar veu a les famílies, fent de nexe entre famílies-escola.
 • Participar en la presa de decisions a través d’un representant al Consell Escolar.
 • Gestionar i organitzar els serveis complementaris al centre com les activitats extraescolars.
 • Participar en la comissió de l'espai migdia: menjador, bon dia i bona tarda: acollida.
 • Col·laborar en les festes a l’escola (Castanyada, Patges, Carnaval,…).
 • Gestionar i organitzar els actes duts a terme durant el curs com ara el Cross Escolar, la Loteria de Nadal i la festa de fi de curs.
 • Tramitar i gestionar les subvencions aportades per l’Ajuntament i Patronat d´Educació, Cultura, Infància i Joventut.
 • Participar en les activitats del poble amb els nostres gegants, en Pitus i la Kika a través de la Colla Gegantera.
 • Organització de tallers i xerrades per les famílies dels nostres alumnes.
 • Organització del taller de Gegantó pels alumnes de 6è.

Tens alguna altra activitat al cap que t’agradaria realitzar amb de les famílies o escola? No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per poder fer-ho realitat. 

 

Qui som?

L'AFA està formada per una junta permanent, que a més a més de dur a terme totes les actuacions anomenades anteriorment, és la encarregada de gestionar, organitzar i administrar l’associació.

Actualment la Junta Directiva està integrada per:

 

Presidenta:               Elisabet Martín

Vicepresidenta:        Neus Casas

Secretària:               Mireia Quero

Tresorera:                Gloria Muñoz 


I les vocals de la Junta són: 


Cielo Calvillo

Sonia Fernández

Carolina Gil

Ana García

Marta Ridao

Delia López

Cristina Rendo


Però l’AFA és molt més, la junta es recolza en les famílies voluntàries que formen les diverses comissions encarregades de tirar endavant les activitats i projectes de l’AFA. 

La participació a l’AFA por ser constant durant tot l’any, participant o liderant algunes de les comissions,  o de forma esporàdica en actuacions puntuals. El compromís el decidim cadascú en funció de les ganes i del temps que disposem.

La nostra associació té un caràcter obert i participatiu, i on estem sempre oberts a la incorporació de noves famílies que vulguin conèixer de prop què fan els / les nostres fills i filles.   

Us hi esperem!

 

On ens trobaràs?

Ens podeu trobar cada primer dimarts de mes a la reunió mensual de l’AFA, o  podeu contactar amb nosaltres a través del correu: afa@escolajoansanpera.cat o al WhatsApp 673940705.

 

Per a més informació, podeu consultar els nostres 👉ESTATUTS👈